середу, 3 березня 2021 р.

Гут (Татарська) Надія Зеновіївна

Гут (Татарська) Надія Зеновіївна народилася 6 серпня 1957 року у с.Саджава. У 1974 році закінчила школу із золотою медаллю та поступила до Івано-Франківського державного педагогічного інституту ім. В.Стефаника на спеціальність «історія та педагогіка», який закінчила у 1979 році.

В 1991 році закінчила Киівський державний педагогічний інститут ім. Горького (тепер Драгоманова) за спеціальністтю «Дефектологія»

З 1979 по 2017 роки працювала на педагогічній ниві, старший вчитель, нагороджена знаком «Відмінник освіти Украіни»

Пише вірші ліричного-філософського та патріотично-громадського спрямування. Нагороджена дипломом лавреата преміі ім. М.Яцківа у 2008 році у номінаціі «Художня література». Видала й перевидала збірку віршів «Як в тій краплині ти знайдеш усе», та для дітей «Кольоровий світ», також напрацювала рукописну збірку «Брати наші меньші» із контурними малюнками до віршів, які використовувала у педагогічній роботі.

Спільно з чоловіком Гут Сергієм займалася різьбою по дереву на сакральну тематику, зокрема накладала «позолоту».

Особливе місце у творчій діяльності займає робота з природніми матеріалами - виготовлення декоративних картин у жанрі «флористика», використовуючи засушені листочки, квіти, трави та мохи.

 














Немає коментарів:

Дописати коментар