середу, 24 лютого 2021 р.

Гут Сергій Миколайович

Гут Сергій Миколайович народився 5 травня 1957 року  в с. Кареніно, Верхнє-Кетського району, Томської області, куди були вивезені батьки, як вороги народу (батько із Волинської обл., мама із Івано-Франківської, с. Кричка). На початку 60-х років, після трагічної загибелі батька сім’я повернулася в рідні краї.

В 1979 році закінчив Солотвинську СШ, далі навчався в ПТУ №1 в Івано-Франківську, освоюючи професію токаря.

Сергій Миколайович майстер-самоучка, людина із «золотими руками», особливу тягу ще з дитинства мав до роботи з деревом. В його доробку різьблені вироби на гуцульську тематику, пластична різьба, різноманітні художні образи з міфології та народної творчості, чеканка на металі.

Особливе місце у творчості займає сакральна тематика, від виготовлення та реставрації окремих предметів церковного вжитку до створення цілісних ансамблів іконостасів, включно з позолотою.

Сергій Гут майстер-виконавець пам’ятника-меморіалу полеглим Героям в Богородчанах (автор проекту А.Гусак).

Тепер майстер трудиться над ансамблем Хресної дороги в Солотвині (власний проект) на історичному та пам’ятному місці, де є вже найвища в Україні статую Ісуса Христа, яка зведена на славу Божу, та як пам’ять про всіх, хто боровся за Україну, або змушений її покинути.
Родина та її члени неодноразово приймали участь в місцевих, районних, обласних колективних та персональних виставках.

 





















Немає коментарів:

Дописати коментар