понеділок, 18 квітня 2022 р.

Довганюк Надія Андріївна

Довганюк Надія Андріївна народилася 10 листопада 1985 року в селі Вербівці Городенківського району, Івано-Франківської області.

У 2001 році закінчила на відмінно вербівську школу. Середню освіту здобула в сусідньому селі Сороки. У 2005р. закінчила Снятинський с/г технікум за спеціальністю «Комерційна діяльність» і здобула кваліфікацію організатора комерційної діяльності.

На даний час проживаємо в туристичному місті Коломия.

«Ми творча родина, дуже любимо робити щось своїми руками. Вже кілька місяців ми з донечкою Іринкою, яка ходить у 8 клас Коломийською ліцею №2, виготовляємо свічки з натуральної вощини. Звісно, спочатку були творчі невдачі. Та згодом все в нас почало виходити все краще і краще. Особливістю наших виробів є те, що всі наші свічки мають напрочуд приємний запах, адже ми купуємо ароматизовані листи вощини, скручуємо їх, встановлюємо гніт, який міцно закріплюємо по всій довжині свічки. Далі наші натуральні свічки прикрашаємо самоцвітами, кольоровими стрічками, намистинками і мереживом. Кожна наша свічка має різні розміри, від 26 сантиметрів, 2-4 сантиметри в діаметрі та важать 20-40 грам. Щоб зробити та прикрасити одну свічку, треба витратити 40-50 хвилин» – розповідає п. Надія.

Зроблені майстринями більші свічки горять найменше 4 год., а менші 10-ти грамові, із гнотом завтовшки 2 міліметри горить 1 годину. Всі барвники та ефірні олії : лаванди, апельсину, м’яти, іланг-ілангу, анісу, бузку у виробах є натуральними. Через це свічки мають чудовий аромат і навіть лікувальний та профілактичний ефект. Адже коли вощина згорає – то дезінфікує приміщення, а додані ефірні олії заспокійливо діють на нервову систему, вбивають бактерії та віруси.











 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар