середу, 23 березня 2022 р.

Погоджук Дмитро Онуфрійович

Дмитро Погоджук народився 15 жовтня 1955 року в гуцульському селі Космач, Косівського району Івано-Франківської області.

У 1973 році закінчив на відмінно космацьку середню школу, а за рік став студентом факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Ще в шкільні роки Космач захоплювався талантом цього хлопця, а вже в студентські роки про нього знали у Львові, Івано-Франківську, Полтаві, Сумах, а згодом і за кордоном.

Творчість Дмитра Пожоджука багатогранна. Він – український письменник, журналіст, етнограф, фольклорист, писанкар, вишивальник, етнолог, громадсько-політичний діяч.

Дмитро Онуфрійович - автор трьох чудових книжок: збірки новел «За ким плачуть флояри», довідника «Космач» та наукової розвідки «Українська ввічливість». Має почесні звання Заслуженого майстра народної творчості України та лауреата літературно-мистецької премії імені Івана Огієнка. В 2000 році про нього видана книжка «Мистець Дмитро Погоджук», яку впорядкував Борис Кушнір з Кам'янця-Подільського.

Творами митця зі славного Космача захоплюються як в Україні, так і за ЇЇ межами. Його творчість викликає позитивні емоції, естетичну насолоду. Через свої твори митець пропагує Україну у світі.
 












Немає коментарів:

Дописати коментар