понеділок, 15 березня 2021 р.

Гут Христина Сергіївна

Гут Христина Сергіївна народилася 30 вересня 1983 в с.м.т. Солотвин. З ранніх літ проявляла себе як творча особистість. Після закінчення Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва, одержала кваліфікацію «художник-майстер декоративно-прикладного мистецтва з художньоі кераміки» (2003р.), оволодівши технологією виготовлення та розпису різноманітних декоративно-ужиткових виробів з глини. Глина у її руках не просто матеріал, а засіб для творчості. ІІ дипломна робота-набір «Великодній» зберігається у музеї інституту.

У 2012 році закінчила Інститут мистецтв Державного вищого навчального закладу «Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника» і отримала базову вищу освіту «Дизайн інтер'єру», що розширило діапазон її діяльності.

Працювала керівником гуртка живопису у Порогівській школі,згодом вчителем образотворчого мистецтва у Солотвинській спеціальній школі-інтернаті, художнім керівником Солотвинського Будинку культури,тепер його директором.

В її доробку: різноманітні керамічні вироби з розписом, від глечиків, тарілок, ваз, куманців, плесканців до керамічних панно, картини на склі, полотні, шовку, картоні і дереві виконані різними фарбами та техніками, стенди для навчання й фотозони, обереги із природного матеріалу та вироби у стилі «декупаж».

На даний момент захопилась картинами-мініатюрами від 5х5 см. Учасниця місцевих, районних, обласних та колективних виставок. У її творчому доробку вже є три персональні виставки і це тільки початок! 

















Немає коментарів:

Дописати коментар