четвер, 2 січня 2020 р.

Сікан Анна Дмитрівна

Сікан (Мельник) Анна Дмитрівна народилася 22 червня 1939 року. В 16 років пішла працювати в Новоселицьку сільську бібліотеку. Працювала в бібліотеці з 1 вересня 1954 року по 28 серпня 1957 року. Брала участь у культур-ному житті села, грала у виставах. Дівчина дуже гарно малювала. Створювала для сільського клубу та вистав театрального гуртка декорації. Вийшла заміж, з чоловіком виховали двох дітей. Дуже любила вишивати, весь вільний час віддавала улюбленій справі. Вишивала гладдю, хрестиком. Серед робіт Анни Дмитрівни є невагомі ажури, ніжні скатертини, серветки, створені в техніці рішельє. Багато узорів створювала сама, переносячи їх на тканину.

З 2000 року почала виготовляти вироби з бісеру. Серед робіт – вишиті бісером ікони, вервечки, різні прикраси та кулони. Багато вишила речей для громади греко-католицької церкви.

Жінка довший час хворіла, була прикута до ліжка. Але і в цей час вишивала, працюючи правою рукою. Допомагав їй в цьому чоловік Богдан Ількович, який робив рамки для ікон, картин і доглядав за дружиною.

Померла 8 березня 2013 року, залишила для родини часточку своєї душі у своїх роботах.



Немає коментарів:

Дописати коментар