пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

Мар’яна і Христина Пархуць

Мар’яна і Христина Пархуць лауреати багатьох конкурсів народної творчості. Майстрині займаються вишивкою ікон бісером і нитками. Ікони почали виготовляти із відвідування дитячої студії декоративно-прикладного мистецтва при 18-й школі, де навчала їх Наталя Сергіївна Сізьоміна. Відтоді дитяче захоплення стало серйозною роботою. Ідеї вишивок народжуються інколи ніби зовсім випадково. Працюють над розробками вишивок для сорочок, прагнуть втілити власне бачення узорів, фантазують, щоб дійсно були ексклюзивні.
    Роботи сестер відомі далеко за межами Івано-Франківщини. Вони експонувалися на найрізноманітніших виставках, зокрема у Києві, Почаєві, Львові, Тернополі, де майстрині отримали благословення від митрополита Київського і всієї України блаженнішого Володимира. 2009 року їхня персональна виставка „Струни сакрального мистецтва” відбулася у відділі літератури з мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.
    Їхнім серцям і рукам справді можна довірити скарбницю народного надбання, яка передається від покоління до покоління. І спостерігаючи за ними, спілкуючись, переконуєшся, віриш, що вони не лише збережуть, а й примножать славу України.







Немає коментарів:

Дописати коментар