четвер, 9 грудня 2021 р.

Латик Віта Василівна

Латик (Івасечко) Віта Василівна народилася 7 березня 1996 року в селі Шевченкове. Навчалася в Шевченківській школі, поступила в Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника на факультет початкової дошкільної освіти. 

Почала вишивати в десятому класі. «Мені стало цікаво, як воно все робиться і що з цього виходить. Поїхали з мамою в місто, купили схеми і бісер. Я спробувала і в мене все вийшло. Моя перша ікона «Свята Родина» – розповідає вишивальниця. В школі вчителям дуже сподобалися роботи Віти і вони порадили їй піти в Долинський районний будинок дитячої та юнацької творчості. Керівником гуртка «Народної вишивки» була Лилик Оксана Петрівна, чудова людина, яка знала, як навчити і зацікавити дітей народною вишивкою. Тут Віта не тільки вдосконалила свої навики в бісерній вишивці, але й легко опанувала техніки декупаж та квілінг, а також навчилась виготовляти майстерні вироби з цукерок.

Юна вишивальниця взяла участь в обласному конкурсі-фестивалі обдарованої молоді «Прикарпатський зорепад» і стала переможцем. З її численних вишитих бісером картин та образів частина вже подарована рідним та близьким, а ще дві вишукані великі ікони дівчина подарувала в православну та греко-католицьку церкви рідного села. Після закінчення університету Віта мріє навчати своїх майбутніх вихованців мистецтву вишивки. 

 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар