пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

Белегай Оксана Богданівна

Белегай Оксана Богданівна народилася 1 березня 1976 року у с. Підмихайлівці, Рогатинського району, Івано-Франківської області.
 
Повну вищу освіту здобула у Івано-Франківському державному технічному університеті нафти і газу за спеціальністю «Обладнання і технологія підвищення зносостійкості і відновлення деталей машин», другу повну вищу освіту здобула у Прикарпатському національному університеті їм.. В. Стефаннка, спеціальність «Декоративно-прикладне мистецтво».
Трудову діяльність почала в Підмихайлівській ЗОШ на посаді вчителя трудового навчання і образотворчого мистецтва та керівника гуртків бісероплетіння і технічного дизайну. Тепер методист РМЦ відділу освіти та туризму Рогатинської райдержадміністрації, керівник гуртків Рогатинської районної школи естетичного виховання учнів.

Оксана Богданівна автор навчально-методичного посібника «Навчальна програма курсу за вибором «Основи бісерного плетіння» (для учнів 8-9 кл.) та методичних розробок окремих занять», варіативного модуля з трудового навчання «Технологія бісерного плетіння на дротяній основі», навчальної програми курсу за вибором «Основи бісерного плетіння 8-9 класи. Також підготувала власні методичні розробки ВМР «Використання елементів проектної діяльності в гуртковій роботі» та «Національно-патріотичне виховання учнів на уроках трудового навчання засобам декоративно-ужиткового мистецтва». Своїм досвідом роботи неодноразово ділилася на сторінках журналів «Бісер», «Трудове навчання в школі». Є співавтором навчального посібника «Трудове навчання 6 клас: альбом:об'єкти технологічної діяльності: обслуговуючі види праці».
 
Вихованці Оксани Белегай багаторазові учасники та переможці обласних, Всеукраїнських виставок-конкурсів виробів з бісеру.

Оксана Белегай учасниця багатьох районних, обласних, Всеукраїнських виставок декоративно-ужиткового мистецтва та Міжнародних фестивалів, тричі організовувала персональні виставки своїх та учнівських робіт у Навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття, в обласному краєзнавчому музеї. Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстер народної творчості Прикарпаття.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар