середу, 4 вересня 2019 р.

Кішка (Шмальцель) Оксана Михайлівна

Оксана Михайлівна народилася 22 травня 1992 року в селі Новоселиця.

Ще з малих літ захоплювалась вишивкою. Вже у три рочки її улюбленим заняттям було вишивання різнокольорових ланцюжків на канві.

В родині був «культ» вишивки, адже і мама, і бабуся любили вишивати.
Одним з ключових моментів у житті дівчини був 2003 рік. Трудове навчання у Вигодській середній школі в цей час викладала вчитель Тетяна Олександрівна Штень. Саме ця вчителька відіграла особливу роль у бажанні дівчини вишивати. На уроках Тетяни Олександрівни старанна учениця навчилась вишивати гладдю, бісером, створювати різноманітні вироби з бісеру та шкіри, малювати писанки, ткати.
Протягом шкільних років роботи Оксани побували на багатьох виставках учнівської творчості. Зокрема, виграла обласний конкурс «Я – громадянин України», завдяки цій перемозі мала можливість презентувати свої роботи у Харкові. Брала участь у творчій конференції здібної учнівської молоді, що проходила в Ужгороді. Після закінчення школи Оксана вступила до Львівського національного університету імені Івана Франка на факультет української філології. За роки навчання вишивання не залишала. Багато своїх робіт роздаровує рідним і близьким людям. Тепер працює вчителем української мови та літератури в Долинській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 6. В школі веде курс «Українознавство», на якому намагається привити дітям любов до прекрасного, розвинути у них бажання творити красу.



Немає коментарів:

Дописати коментар