понеділок, 9 липня 2018 р.

Кіращук Олег Петрович

Кіращук Олег Петрович  народився 8 липня 1972 у м. Коломия, Івано-Франківської області. Писанкар, учасник АТО, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Лауреат Художньої Премії ім. Я. Лукавецького, учасник ряду Всеукраїнських та Міжнародних виставок.
Писанкарством займається з другої половини 1980-х. Наприкінці 1990-х та на поч. 2000-х, у пошуках зразків давніх писанок, самотужки провів кілька експедицій по селах Покуття, що на Івано-Франківщині, де зібрав близько 80 зразків покутських писанок. До кінця 1990-х писав суто автентичні писанки, на поч. 2000-х почав створювати авторські роботи, які тепер знаходяться у приватних колекціях в США, Канаді, Люксембургу та ін. країнах. Здобув вищу художню освіту у Прикарпатському Національному університеті ім. В. Стефаника.
О. Кіращук пише писанки, послуговуючись традиційною давньою технікою воскового розпису.
2001 р. (квітень-червень) та, вдруге, в 2002 р. (квітень) – Таллін, Естонія – перебував тут на запрошення УГКЦ, що в м. Талліні, та за рекомендацією Обласного осередку Спілки народних майстрів, як автор значної частини писанок Гуцульщини та Покуття, що тут експонувалися; проводив екскурсії по Музею сакрального мистецтва, що діє при Церкві; «майстер-класи», участь у популяризації української писанки на естонському радіо (україномовна годинна програма «Калина червона») та телебаченні (майстер-клас в російськомовній телепрограмі «Супутник телеглядача»).
2004 р., грудень – вступ до Національної Спілки майстрів народного мистецтва України;
2012- участь у Міжнародній виставці у містах Токіо та Кіото (організатор- Izumi Fujita);
2014, серпень –  2015, вересень – участь в АТО у складі 128-ї гірсько-піхотної бригади;
2016, 18 лютого – Персональна виставка у Музеї писанкового розпису (м. Коломия);
Одружений, разом з дружиною виховує двох дітей.
1.













Блокноти з логотипом в Києві можна замовити на сайті advermouse.com . Якість гарантовано. Великий вибір та оптові ціни.

Немає коментарів:

Дописати коментар