понеділок, 30 березня 2015 р.

Бойко Наталія Василівна


Бойко Наталія Василівна

Народилась 21 листопада 1978 року в м. Мончегорськ, Мурманської області, Росія. В 1990 році переїхала з сім’єю на Волинь. З 2011 року проживає на Прикарпатті в м. Бурштин.

Мистецтву соломоплетіння навчалась у майстра народної творчості Марії Кравчук на Волині. Художню освіту здобула в ПНУ ім. В. Стефаника за напрямом підготовки декоративно-прикладне мистецтво та етнодизайн. З 2011 року працє у Малій академії народних ремесел м. Галич керівником гуртка «Соломоплетіння», вихованці якого є переможцями обласних та всеукраїнських конкурсів.


Приймає участь в заходах, метою яких було відродження, збереження і розвиток народних традицій та інновацій в концепції художньої виразності локальних осередків, в індивідуальній творчості майстрів, художників декоративно-прикладного мистецтва, аматорів у світовій культурі соломникарства:
– 2008 р. Всеукраїнський форум-симпозіум майстрів соломоплетіння «Солом’яний бичок» м. Луцьк, Волинської області
– 2009 р. Всеукраїнський симпозіум майстрів художньої обробки соломки й інших природних матеріалів „Солом’яний диво-птах” м. Хмельницький
– 2010 р. Міжнародний фестиваль соломникарства «Сніп». Тема фестивалю: «Солом’яні обрядові символи народів світу». м. Луцьк.












Немає коментарів:

Дописати коментар