четвер, 11 червня 2020 р.

Левінська Ганна Дмитрівна

Левінська Ганна Дмитрівна народилася у присілку Городенки – Котиківці 1 грудня 1957 року у сім’ї Дмитра та Марії Кіндрачуків. Навчалася у Городенківській середній школі № 2. Тут займалася у фотогуртку, а також співала у хорі. Студентські роки пройшли у Львові. Разом з чоловіком Михайлом виховала двох дочок Наталію та Інну. До 2019 року працювала бухгалтером у районному відділі освіти. Любов до рукоділля передала їй мати, яка шила та вишивала.
 

Була вишивка, плетіння спицями і гачком. Особливо сподобалась техніка макраме. Вперше побачила підвіску для вазона у вікні і захопилася цим цікавим видом мистецтва настільки, що почала в’язати. В той час працювала у Будинку культури, де діти побачили її роботи та дуже зацікавились. А з часом почали приносити вирізки з газет і журналів із зображенням і описом виробів макраме. Звідти і взялися перші знання про техніку макраме.
Макраме – це техніка ручного плетіння з різних видів ниток. Ще наші пращури трипільці використовували вузлоплетіння. Макраме цікаве й тим, що дозволяє відтворювати різні  декоративні вироби.
 
Цією технікою Ганна Дмитрівна виготовляє дуже багато виробів – панно, штори, кашпо, серветки, букети, кулони, сумочки, браслети, пояси, пов’язки. Займається цим близько 30 років. Бере участь у виставках, проводить майстер-класи.
 
Тепер свою любов до прекрасного, свої уміння і навички передає вихованцям гуртків у Городенківському центрі творчості учнівської молоді.



























Немає коментарів:

Дописати коментар